چیلر چیست و چه مزایایی دارد

چیلر چیست؟

چیلر یکی دیگر از دستگاه ‎های خنک‎ کننده است که کمتر از آن به‎ صورت مستقیم برای خنک مردن محیط استفاده می‎‌کنند و بیشتر نقش یک دستگاه واسط را دارد اما در مواردی هم از آن برای مصرف خانگی نیز استفاده می‎ شود که نتایج خوبی را به همراه داشته است.

در یک تعریف ساده، چیلر دستگاهی برای خنک کردن هوا است که معمولا درون یک مبدل حرارتی به ‎صورت سیکل جریان دارد. یک محصول جانبی محسوب می ‎شود که حرارت را از مایع جذب می ‎کند و سپس به فرایند خنک کردن می‎ پردازد.

دستگاه چیلر و نگهداری از آن

نگرانی ‎هایی که درباره این دستگاه خنک کننده (چیلر) وجود دارد بیشتر درباره میزان کارایی، بازدهی و همچنین روش‎ های تعمیر و نگهداری آن می ‎باشد. بسته به اینکه دستگاه‌چیلر را برای چه منظوری استفاده کنید می‎ توانید درباره میزان کارایی آن نیز قضاوت کنید. همچنین درباره روش‎ های تعمیر و نگهداری چیلرها نیز باید گفت اگر به درستی از این دستگاه نگهداری شود و در زمان درست سرویس ‎دهی شود بعید است مشکل و خرابی جدی برای آن به وجود بیاید.

تقسیم ‎بندی کلی چیلر

در یک تقسیم ‎بندی کلی می‎ توان چیلر ها را به دو دسته تراکمی و جذبی تقسیم کرد اما اگر بخواهیم جزئی‎ تر به ماجرا نگاه کنیم می‎ توانیم از نظر شکل خنک شدن ماده نیز به سه دسته آب خنک، هوا خنک و تبخیری تقسیم کنیم.

چیلر چیست

کارایی چیلر تراکمی و انواع آن

چیلر های تراکمی به این صورت کار می‎ کنند که ابتدا گاز به ‎وسیله کمپرسور متراکم می ‎شود و پس از آن کندانسور وارد می‎ شود، آب یا هوای محیط آن را خنک و سپس به مایع تبدیل می ‎کند. سپس این مایع از شیر انبساط می ‎گذرد و باعث تبخیر مایع می‎ شود. خلاء در کندانسور به ‎خاطر اختلاف حجم بین بخار و اب ایجاد می شود.

چیلر های تراکمی انواع مختلفی دارند که از میان آن ها می ‎توان به چیلر تراکمی با کمپرسور رفت و برگشتی، چیلرتراکمی با کمپرسور اسکرو، پیلر تراکمی با کمپرسور اسکرال و چیلرتراکمی با کمپرسور سانترفیوژ اشاره کرد.

نحوه عملکرد دستگاه مینی‌چیلر چگونه است؟

کارایی چیلر جذبی و انواع آن

چیلر جذبی به این صورت کار می‎‏ کند که از مولد حرارتی به جای کمپرسور استفاده می‎ کند و این اولین تفاوت آن با چیلر تراکمی است. برمید لیتیوم خنک ‎کننده‎ای است که معمولا در چیلرهای جذبی استفاده می ‎شود. بخار آب توسط برمید لیتیوم جذب می‎ شود. آب برای تبخیر شدن گرمای نهان خودش را از محیط خنک کننده می‎ گیرد. این مساله برودت ایجاد می‎ کند. سپس بخار آب به جذب کننده منتقل می ‎شود و این چرخه تکرار می‎ شود. از انواع چیلر جذبی می ‎توان به گروه تک اثره و گروه دو اثره اشاره کرد.

مزایای استفاده از چیلر

استفاده از هر کدام از این چیلر های تراکمی و یا جذبی مزایا و معایب مخصوص به خود را دارد اما چیزی که در هر دوی این انواع مشترک است این است که استفاده از این دستگاه میزان مصرف انرژی را کاهش می ‎دهد؛ همچنین این کاهش مصرف برق باعث صرفه‎ جویی در هزینه ‎های مربوط به برق می ‎شود. این دستگاه آلودگی صوتی کمتری نسبت به سایر دستگاه ‎ها با کاربرد مشابه ایجاد می‎ کند؛ از دیگر مزایای استفاده از این دستگاه باید به کاهش ایجاد گاز های گلخانه ‎ای و جلوگیری از گرم شدن زمین اشاره کرد.

امیدواریم از مطالعه این مقاله که در بخش وبلاگ ایمن تهویه الوند منتشر شده است استفاده کافی را برده باشید.

آخرین مقالات

خدمات ایمن تهویه

پیشنهاد ویژه

ارسال بار

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

واحد فروشواحد خدماتکارشناس