تهاتر ملک با ایرواشر و دیگر هواسازها
مسکن یکی از نخستین نیازهای بشر میباشد که با پیشرفت جامعه برای برخی از افراد جامعه کالایی لوکس محسوب میشود و در این میان نوعی از خرید و فروش در زمینه املاک، تهاتر ملک بوده که از قدیم و الایام در سراسر دنیا رواج داشته و از آن به عنوان مبادله کالا به کالا یاد میشود. از طرف دیگر برای گروهی از افراد بهعنوان کالایی سرمایهای در نظر گرفته میشود که ریسک پایین و سودآوری بالایی دارد. در این میان برای بسیاری دیگر مسکن به یک آرزوی دستنیافتنی تبدیلشده است. به این ترتیب، میتوان گفت که بازار مسکن در هر نوع آن همواره رونق داشته، و مورد توجه فعالان اقتصادی و حتی اشخاص عادی است. با اینحال دولتها در بسیاری از کشورها با مشکل تأمین مسکن برای افراد جامعه درگیرند. البته باید اذعان کرد که گرچه فعالیت در صنعت ساختمان و مستقلات بسیار سودآور است، اما چالشهای مدیریتی مختلفی هم در خود دارد. مشکلاتی همچون تأمینمالی، نقدینگی، زمانبندی پروژه، کیفیت پایین مواد اولیه، و …
تهاتر ملک با ایرواشر و دیگر هواساز هایی مانند سوپر کولر و زنت خدمتی بوده که شرکت ایمن تهویه الوند برای مردم عزیز ایران فراهم آورده است که برای مطلع کردن کارشناسان ما شما میتوانید از فرم قرار داده شده استفاده کنید و به سادگی ما را در جریان قصد خود از تهاتر ملک با ایرواشر قرار دهید، پس از پر کردن فرم در سریعترین زمان ممکن کارشناس مربوطه با شما تماس خواهد گرفت.
رفع مشکلات با تهاتر ملک
علاوه بر تهاتر ملک با ایرواشر و هواساز های دیگر در ایران نیز همانند سایر کشورهای دنیا، دهههاست که تلاش برای تأمین نیاز حق مسکن از دغدغههای اصلی دولت و مردم بوده است. علاوه بر این، با شکلگیری مشکلات اقتصادی و افزایش افسارگسیخته تورم، صنعت ساختمان نیز تحت تأثیر قرارگرفته است. بهاینترتیب انبوه سازان و شرکتهای ساختمانی برای رفع این موانع از ابزارهای مختلف بهره میبرند تا در کمترین زمان ممکن، پروژههای خود را با کیفیت بالا به پایان برسانند. به عنوان مثال پیش فروش کردن واحدها حتی پیش از شروع مراحل اجرایی انجام میشود، و جالب این که مشتریان هم با نگاه سرمایه گذاری، از این پیشنهاد استقبال میکنند. به طوری که امکان خرید یا پیش خرید سهام یک پروژه مسکونی، یا خرید متری (نه کل واحد) و شراکتی یک واحد پیشنهاد، و مورد استقبال قرار گرفته است.
یکی دیگر از ابزارهای مدیریتی، که شرکتهای بزرگ با هوشمندی از آن استفاده میکنند تأمین تجهیزات و مواد اولیه مانند سیستم تهویه مطبوع هر واحد که مثل تهاتر ملک با ایرواشر که از طریق قرارداد تهاتر است. البته این موضوع تنها در ایران طرف دار ندارد. در این خصوص نتایج تحقیقات روندهای جهانی، نشان میدهند که در پاسخ نیاز به اعتبارات و به طبع آن بودجههای محدود، شرکتها در حال بررسی راههای جدیدی برای ایجاد و جذب سرمایه و نقدینگی هستند. در این زمینه، آنها مبادله تهاتر را راهی برای دور زدن محدودیتهای اعمال شده توسط پول نقد و اعتبار، استخراج ارزش از داراییهای فاسد شدنی یا ضعیف، و گسترش کانالها برای بازاریابی و یافتن مشتریان جدید میدانند.
تاریخچه تهاتر
مبادله کالایی قدیمیترین شکل تجارت است. مبادله کالایی اقتصادی است که برای قرنها بهعنوان مبادله کالا و خدمات با کالاها و خدمات دیگر بدون استفاده از پول انجام میشده است. این نوع مبادله از مدتها قبل وجود داشته است، و هماکنون در سراسر جهان، بهکارگیری آن در مبادلات تجاری بهسرعت در حال افزایش است. اقتصادهای مبتنی بر تهاتر یکی از قدیمیترین دستگاههای پولی هستند که حتی در تاریخ نیز ثبتشدهاند. مردم تقریباً در هر زمینهای میتوانند با موفقیت از مبادله تهاتر استفاده کنند. اقتصاد مبتنی بر تهاتر یک سیستم اقتصادی بدون استفاده از وجوه نقد است که در آن خدمات و کالاها با نرخهای توافقی و در مقابل هم معامله میشوند.
مفهوم تهاتر
ازلحاظ مفهومی، مبادله تهاتر یک ابزار تجاری و تأمینمالی است که بر پایه پیشینهای چند صدساله در اقتصاد بناشده است – بااینحال امروزه هنوز هم برای بسیاری از کسبوکارها جدید و ناشناخته است. تعریف ساده تهاتر سیستم پایاپای مبادله کالا یا خدمات بدون پول است. بهعنوان یک نوع تجارت شرکتی، مبادله تهاتر نام سیستمی است که در آن شرکتها بهطور مستقیم به مبادله کالاها و خدمات با سایر شرکتها میپردازند، بهویژه بهمنظور رفع مشکلات کمبود نقدینگی، مازاد موجودی کالا، تورم کوتاهمدت و یا رکود بازار. از طرف دیگر، تهاتر راهحلهای جایگزین استثنایی برای افزایش فروش، جابجایی موجودی، استفاده از ظرفیت بلااستفاده، تأمینمالی مناسب، بازاریابی و تبلیغات، محافظت در برابر بحرانها، و حتی پسانداز و سرمایهگذاری پول نقد در بخشهای دیگر بازار سرمایه ارائه میدهد. درنتیجه مبادله تهاتری از یک شرکت در تمام زمینههای آن، شامل؛ بازاریابی، بازرگانی، مدیریتی و مالی پشتیبانی میکند.
جایگاه تهاتر ملک در اقتصاد
در سالهای اخیر بحرانهای اقتصادی جهانی، و بهطور ویژه مشکلات اقتصادی کشور بر همه مشاغل از کوچک تا بزرگ تأثیر گذاشته است. در شرایط بحران و رکود، تعداد بنگاههایی که ظرفیت تولیدشان رو به کاهش است و نمیتوانند سهامشان را به وجوه نقد تبدیل کنند، رو به افزایش است و مشکلات نقدینگی به معضلی مهم برای کسبوکارها تبدیلشده است. در اینجا، بهعنوان جستجوی راهحلی برای این دورههای رکود، مدیران به اقتصاد مبادله تهاتری متمایل شدهاند. امروزه مبادله تهاتری برای استفاده شرکتها و اقتصاد کشورها با شکلی متمایز و نوآورانه ارائه میشود. ازآنجاکه در اقتصاد امروز، بسیاری از کسبوکارهای کوچک در بند پول نقد هستند، تلاش میکنند برای تأمین کالاها و خدمات بهجای پرداخت پول نقد از مبادله تهاتر استفاده کنند.
تهاتر در چه زمینههایی انجام میشود؟
مبادلات تهاتر در تمامی بخشهای فعال اقتصاد قابل پیادهسازی هستند. یعنی چه اشخاص حقیقی و چه اشخاص حقوقی میتوانند از این روش برای تأمین نیازها و فروش محصولات خود به دیگران استفاده کنند. بهعنوانمثال تولیدکنندگان، توزیعکنندگان اصلی و عمدهفروشان، طی قراردادهای رسمی و دقیق کالاها و خدمات خود را با شرکتهایی که با آنها تجارت میکنند معاوضه میکنند. این نوع مبادله به این معناست که؛ هنگامیکه دو شرکت به محصولات یکدیگر علاقهمند هستند، مدیران شرکت مبادله پایاپای را بهعنوان نوع خاصی از معامله که شامل مبادله کالا در دنیای تجارت است در نظر میگیرند. درواقع، معاملات تهاتری شرکتی بهصورت دوطرفه انجام میشود. مبادله دوجانبه سادهترین شکل مبادله است و مبتنی بر مبادله متقابل محصولات (کالا و یا خدمات) دو شرکت است. در مبادله دوجانبه فقط دو طرف وجود دارد که بین یکدیگر معامله میکنند، و هر دو طرف خریدار و فروشنده هستند. نمونههایی از موضوعات تهاتر عبارتاند از:
هتلها در ازای اتاقهای هتل، کالاها و خدماتی مانند بیمه، کرایه ماشین، نوسازی، منسوجات هتل، خدمات چاپ را خریداری میکنند.
در بخش خودرو گاهی اوقات ماشین قدیمی و فرسوده در قبال بخشی از قیمت خودروی نو تعویض میشود.
کانالهای تلویزیونی فضاهای تبلیغاتی خود را با محصولات شرکتهایی که از تبلیغات آنها استفاده میکردند مبادله میکنند.
کانالهای تلویزیونی فضاهای تبلیغاتی خود را با محصولات شرکتهایی که از تبلیغات آنها استفاده میکردند مبادله میکنند.
مزایای تهاتر ملک با ایرواشر برای انبوهسازان
نبوهسازان معمولاً در مراحل اولیه پروژه، و زمانی که هنوز مشتری نقد برای محصول نهاییشان که همان واحدهای ساختمانی است ندارند، با مشکلات مختلفی همچون نقدینگی، زمانبندی پروژه و عدم اطمینان از قیمتها در طول زمان مواجه هستند. لذا، در این مراحل تمایل بیشتری به استفاده از مبادله تهاتری دارند. در ادامه چند مورد از مزایای تهاتر را برای سازندگان ساختمان تشریح میکنیم.
رفع مشکلات نقدینگی توسط تهاتر ملک با ایرواشر
در حال حاضر، و با توجه به اقتصاد کشور، انبوهسازان با یک مشکل بزرگ روبرو هستند که آن هم کمبود نقدینگی است. این شرکتها اغلب با استفاده از روشهای مدیریت مالی و پرداخت اعتباری مبالغ، سعی میکنند نیاز نقدینگی خود را به بازه زمانی بلندمدت منتشر نمایند. البته بههرحال، چون فروش واحدها و دریافت وجوه نقد از مشتریان در مراحل پایانی کار قابل حصول است، توزیع تعهدات پرداخت به طول زمان اجرای پروژه عملاً کمکی به حل مشکل نقدینگی نخواهد کرد.
بهاینترتیب تهاتر ملک با ایرواشر مزیت مهمی را به سازندگان ساختمان ارائه میکند که با سایر روشها به دست نمیآید. در صنعت املاک و مستغلات، انبوهسازان با کمبود نقدینگی، آپارتمانهای ناتمام را بهجای پرداخت نقدی به پیمانکاران ساختوساز خود ارائه میدهند. انبوهسازان و بهخصوص شرکتهای ساختمانی کوچک و متوسط بهطور فزایندهای، چنین پرداختهای «بدون نیاز به وجوه نقد» را یا برای سرعت بخشیدن به پروژه یا جلوگیری از توقف آن به تأمینکنندگان و پیمانکاران خود پیشنهاد میکنند. ازاینجهت، مشخص است که سیستم مبادله تهاتر به شرکت ساختمانی اجازه میدهد تا پروژه را بهطور بهینه مدیریت نماید و آن را بدون پرداخت پول به شرکتهای تأمینکننده تجهیزات، یا پرداخت نقدی کمتری تکمیل کند.
تأمین بهموقع تجهیزات در مراحل پروژه به کمک تهاتر ملک با ایرواشر
کوتاه کردن مدتزمان انجام پروژه یکی از اهداف اصلی مدیریت هر پروژهای است. موضوعی که در صنعت ساختمانی از اهمیت بسیار بالایی برخوردار است. درصورتیکه یک پروژه بهکندی پیش رود، یا برای مدت کوتاهی متوقف شود، ممکن است با افزایش هزینهای مواجه شود که گاه هزینه کلی پروژه را تا چند برابر چیزی که در ابتدا پیشبینیشده بود میرساند. چراکه سایر مراحل پروژه معطل این مرحله میمانند و کل پروژه قادر به پیشروی نیست.
این امر نهتنها باعث بالا رفتن قیمت تمامشده محصول نهایی، بلکه کاهش بسیار زیاد سود آن خواهد شد. درنتیجه مدیران موفق کسانی هستند که بتوانند با استفاده از روشها و ابزارهای مختلف، از طولانی شدن مراحل پروژه، که ممکن است ناشی از عدم تأمین تجهیزات و مصالح باشد، یا ناشی از مدیریت نادرست منابع مالی، جلوگیری نمایند. لذا، قرارداد تهاتر بهعنوان یکی از ابزارهای مدیریتی محسوب میشود که در صورت بهکارگیری بهموقع و درست، مدتزمان صرف شده برای شناسایی پیمانکار، عقد قرارداد و تأمینمالی موضوع پیمان را به کمترین حد ممکن کاهش میدهد. درنتیجه این امر به انجام سریع مراحل مختلف پروژه و درنهایت اتمام تعهد در زمان مناسب کمک خواهد کرد.
اطمینان از حسن انجام کار
مدیران شرکتهای ساختمانی و انبوهسازان معمولاً نگرانیهای مهمی درباره حسن انجام کار توسط پیمانکاران و تأمینکنندگان تجهیزات دارند. ازاینرو در قراردادهای پیمانکاری یا فروش تجهیزات سفارشی بخشی از توافقنامه به حسن انجام کار اختصاص مییابد. در این حالت درصدی از مبلغ کل قرارداد نزد کارفرما نگهداری میشود و پس از اتمام کار به پیمانکار تحویل داده میشود. اما این کار نیز بهطور کامل اطمینان را به شرکت ساختمانی نمیدهد. لذا، شرکتهای ساختمانی تا جای ممکن سعی میکنند نیازمندیهای خود را از تأمینکنندگان و پیمانکاران خاصی که از قبل میشناسند درخواست نمایند. این موضوع باعث میشود که در زمان عقد قرارداد هزینه پنهانی را بابت انحصاری بودن تأمینکننده پرداخت کنند. چراکه خودشان را به تعداد محدودی تأمینکننده منحصر کردهاند، و درهای بازار رقابتی را به روی شرکت بستهاند.
این مشکل نیز در تهاتر ملک با ایرواشر مرتفع شده است. بهاینترتیب که کارفرما در طول پروژه تجهیزات موردنیاز را دریافت میکند، و فروشنده یا تأمینکننده ناچار است که تا اتمام پروژه برای دریافت موضوع تهاتر (واحد مسکونی یا تجاری) ارتباط خود را با شرکت حفظ کند. درنتیجه حسن انجام کار تا مراحل پایانی پروژه قابلبررسی و سنجش باقی میماند، و درصورتیکه مشکلی از این جهت مشاهده گردد، شرکت ساختمانی به طرف حساب خود دسترسی کامل دارد.
تهاتر ملک با ایرواشر
بهعنوان جمعبندی، میتوان گفت که تهاتر شکل اولیهی تجارت در نوع بشر محسوب میشود که برای قرون متمادی مورداستفاده قرارگرفته است. لیکن با شکلگیری اقتصاد بر پایه طلا و پول، و بعدها ایجاد انواع اسناد مالی (همچون چک و برات)، کارایی خود را بهطور محسوسی ازدستداده بود. لیکن، با شکلگیری مشکلات اعتباری ناشی از نقدینگی در شرکتها، بار دیگر جایگاه تاریخی خود را به دست آورده و امروزه بهطورجدی و گسترده در صنایع مختلف مورداستفاده قرار میگیرد. بهاینترتیب لازم است در ایران نیز به این نوع مبادله توجه ویژه صورت گیرد، و فرصتهای نهفته آن در تسریع پروژهها و بهبود فضای کسبوکار به کار گرفته شود. البته به جهت نوع ویژگیهای خاص صنعت ساختمانی، فضای بهتری برای بهرهگیری از این فرصت در تعاملات فعالان این حوزه وجود دارد، که در مقاله دیگری به آن خواهیم پرداخت.